Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter

Uppdaterad: 2021-11-10

Lillabus läser
Katharina Törnqvist
Odlingsvägen 9
647 35 Mariefred

blogg [@] lillabus.se

Lillabus läser tar emot läsexemplar och recenserar och boktipsar allt eftersom. Vi lämnar inga garantier för att skickade böcker kommer att synas på kontot.

Uppdrag kring barn- och ungdomslitteratur, maila för referenser.

Sociala media:

Instagram
Facebook
Clubhouse
Twitter
Linkedin

Vilka är Lillabus?

Lillabus kom till eftersom vi behövde en läslogg (Aidan Chambers menar att det räcker att notera titel och författare så är det enkelt att plocka fram läsminnet igen) för att kunna minnas vad Leo läst. Han började läsa själv när han var 6 år, år 2010. Efter ett tag förstod vi att det fanns stor efterfrågan på boktips och vi började skriva mer om böcker vi högläste och läste själva. Nu är det mest jag som boktipsar utifrån det jag läser för andras barn, men Leo gör små gästspel ibland.

Vem är Katharina?

Jag bor med min familj i Mariefred i Sörmland. Uppvuxen i Botkyrka och Södertälje. Jag har valt att arbeta med det som också är mina intressen litteratur och empowerment inom socialt arbete.

Jag arbetar som litteraturutvecklare i Strängnäs kommun och stöttar pedagogerna i förskolan med litteratur och högläsning. Tidigare har jag arbetat som bibliotekskonsulent på lässatsningen i Eskilstuna. Jag intresserar mig för barn- och ungdomslitteraturens plats i samhället samt metoder för litteraturförmedling. Att arbeta läsfrämjande är detsamma som att jobba för att stärka demokratin, alla barn förtjänar tillgång till litteratur och kultur genom bibliotek och läsande vuxna.

Mini CV:

Bibliotekarie – Högskolan i Borås
Litteraturvetare – Södertörns högskola
Socionom – Stockholms universitet
Fritidsledare – Hagabergs folkhögskola

Kurser i barnlitteratur, litteraturhistoria, psykologi, socialt arbete, informationsvetenskap och framförallt: Mumin med mera, Tove Janssons författarskap (en underbar kurs)

Fortbildning, som exempel barnbokskritikkursen via Svenska barnboksinstitutet.

2 svar på ”Kontaktuppgifter

    1. Tack Marie. Att Leo tycker det är roligt att läsa är du en stor del av. Att han själv fick välja högläsningsbok i ettan när han protesterade så mot den ordinarie visar att du tycker läsning ska vara lustfyllt, det gör att han litar till hundra procent på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.