Vilka är Lillabus?

Vilka är Lillabus?

Jag som skriver på Lillabus läser heter Katharina och är intresserad av barnlitteratur. Bloggen startades till en början för att fungera som läslogg för Leo som då var 6 år. Nu har han gått ut grundskolan och han redovisar inte längre sin läslogg här på bloggen. Däremot så skriver han en del recensioner av barnböcker här och är min främsta vägledare vad det gäller ungdomsböcker.

Det är viktigt att förstå att vi pratar böcker och läsning här på Lillabus läser, inte på ett akademiskt litteraturkritiskt sätt utan mer på läsare till läsare-nivå. Målet är att stimulera barn till läsning genom att tipsa och prata (skriva) om böcker. Detta kan ske på flera olika sätt. Till bloggen hittar barn och ungdomar som vill ha boktips, skol- och barnbibliotekarier som vill ha lite inspiration, lärare som vill ha tips på högläsningsbok, föräldrar som vill hitta ny läsning till sina barn, mor- och farföräldrar som ska köpa böcker i present till något av barnbarnen.

Lillabus läser är ett hobbyprojekt som ger mig en hel del glädje eftersom jag kan skriva om barn- och ungdomslitteratur och träffa andra med samma intresse. På dagarna arbetar jag som bibliotekarie på Mariefreds bibliotek i Strängnäs kommun. Jag tar även en del uppdrag som litteraturkritiker. Jag har en examen i litteraturvetenskap från Södertörns högskola.

Tack för att du läser hos oss på Lillabus läser

Gilla oss gärna på facebook och Instagram

Facebook

Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.