Axel Park tycker till om “Jordens försvunna skatter”

Axel Park tycker till om “Jordens försvunna skatter”

skatter

 

Axel Park har läst boken “Jordens försvunna skatter”. Författad av  Jens Hansegård och illustrerad av Anders Nyberg. Jag frågade om han ville skriva något om boken här på Lillabus läser och det ville han.

“Boken handlar om pirater och gömda skatter av guld, diamanter och silver. Det var en okej bok. Den var också lättläst. Slut!”

Kort men innehållsfullt. Den här boken tilltalar nog de flesta barn som gillar äventyr och glimmande skatter. Men alla skatter glimmar inte. Mitt favoritkapitel i boken handlar om Ivan den förskräckliges bibliotek. Där är det böcker som är skatten. Jo visst, några av böckerna hade guld och juveler på sig men de flesta var härliga gamla böcker med många nedskrivna berättelser och tankar. Vi får även läsa om Inkaguldet, förbundsarken, skatten på kokosön och många andra hemliga mystiska skatter. Axel tycker boken var ok, det håller jag med om. Här får vi reda på lite om varje skatt och vill man läsa mer så får man söka sig vidare.

Precis som Axel skriver så är den lättläst. Men ändå lite mer avancerad text än Bonnier Carlsens skönlitterära lättlästa böcker. Den här serien kallas Lätt att läsa fakta och kontinuerligt kommer det fler böcker i serien. Redan nu finns bland andra “Jordens tuffaste djur” och “Om rymden”. Det finns fler ni får kika runt på biblioteket eller bokhandeln så hittar ni.

Ett annat boktips till Axel Park som redan läst denna bok kan vara “Tänk Robot” av Peter Ekberg och Anders Nyberg.

Robot

 

“Jordens försvunna skatter” finns på Adlibris och Bokus och säkerligen på ditt bibliotek.

“Robot” finns på Adlibris och Bokus och säkerligen på ditt bibliotek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.