Dinosaurierna kommer av Mary Pope Osborne

Dinosaurierna kommer av Mary Pope Osborne

Dinosaurierna kommer är första boken i serien om Den magiska trädkojan skriven av Mary Pope Osborne och illustrerad av Sal Murdocca. Översatt till svenska av Rebecca Manieri.

Viktor och Hanna är syskon, åtta och sju år gamla. De hittar en trädkoja fylld med böcker. Det visar sig att böckerna i detta bibliotek besitter lite magisk kraft. För när Viktor plockar fram en bok om dinosaurier och säger att han önskar att han vore där så börjar trädkojan att snurra. De tror knappt sina ögon när de efter en stund tittar ut och ser en Pteranodon nedanför trädkojan. Men det är inte den enda dinosaurien. Där finns Tyrannosaurus Rex och den är hungrig, eller?

Den här boken var riktigt härlig för den är välskriven och spännande samtidigt som den är hyfsat lättläst. Vi kallar den “läsa vidare” som en kategori efter lättläst och denna kategori passar de barn som läser ut en lättläst bok på kort tid men räds böcker utan bilder och med tätare text. Leo gillade den så pass mycket att han har skrivit lite om boken.

Dinosaurierna kommer var en spännande bok. Boken handlade om dinosaurier. Viktor och hans lillasyster hittade en trädkoja som visade sig vara magisk. Den skickade dom till dinosauriernas tid. Viktor blir jagad. Resten av handlingen får ni läsa. Nu läser jag Mystiska mumier. Jag tror att den är spännande. Den kommer att handla om mumier i Egypten. Det finns en till bok den heter Den svarta riddaren men den har jag inte läst. /Leo

 

Böckerna i serien Den magiska trädkojan finns på biblioteken eller att köpa här:

 

Dinosaurierna kommer Adlibris och Bokus

Den svarta riddaren Adlibris och Bokus

Mystiska mumier Adlibris och Bokus

Pirater och Papegojor Adlibris och Bokus

 

Ett svar på ”Dinosaurierna kommer av Mary Pope Osborne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.