Emres handbok i konsten att skaffa sig vänner av Siri Spont

Emres handbok i konsten att skaffa sig vänner av Siri Spont

emreDagböcker är en genre som tilltalar många barn. Populära serier inom dagboksgenren är Gregs dagbok för alla mina fans-serien, Nikkis dagbok samt de lite äldre Berts dagbok.

Nu har vi fått en till charmig bokkaraktär som skriver dagbok, fast precis som Greg som hellre kallar det för loggbok så vill Emre kalla sin dagbok för handbok.

Emres handbok i konsten att skaffa sig vänner skvallrar om att vi kommer att följa Emres goda råd om hur man skaffar sig vänner. Det är dock inte helt oproblematiskt eftersom Emre själv inte har alltför många vänner och känner sig lite ensam. Han skulle så gärna vilja veta hur lillebrorsan Izzet klarar att hela tiden fixa så många nya vänner. Emres får en ny kille till klassen, Ömer (som är ganska vild och fasligt skoj) och efter ett tag så inser de båda att Minecraft är det klart bästa spelet och båda är lika frälsta på det. Det öppnar upp för en helt ny vänskap.

Det är en väldigt charmig liten bok. Bokens typsnitt påminner om handskrift och gör intrycket av att jag faktiskt läser i Emres riktiga dagbok. Varje kapitel slutar med en eller flera postit-lappar där Emre ger oss tips på hur vi ska bära oss åt för att få vänner. I början av boken är tipsen kanske inte det bästa som finns att delas ut och ibland så tar Emre till och med tillbaka tipset i kapitlet efter. I slutet av boken har Emre både erfarenhet och lite djupare tankar om detta med vänskap.

Jag tror att målgruppen för denna bok kommer att känna igen sig i sin vardag mycket väl. Siri Spont skildrar barnens vardag mycket trovärdigt och just klassrumsskildringarna är fantastiska. Lärarna lyssnar inte alltid och de vuxna runt i kring barnen lämnar en del att önska. Så som det är i barns värld i allmänhet. Emres handbok bjuder på både humor, spänning och drama. Allt förstärks mycket bra med hjälp av Jonna Björnstjernas illustrationer som finns med på alla sidor.

Här kan du läsa mer om Emres handbok:

Carolina läser

Biblioteksbubbel

Boken finns att köpa bland annat här och här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.