Läsa barnböcker på surfplatta

Läsa barnböcker på surfplatta

Pappas appar recenserar ett helt gäng bokappar.

 

Knacka på! av Anna-Clara Tidholm är en av barnboksklassikerna som återfinns här som digital variant. En stark 4 som betyg.

knacka

Pernilla Stalfelts Alla barn rätt recenseras. Även den får en fyra av fem möjliga. Den har vi skrivit om här på Lillabus läser tidigare.

barns rätt

 

”Mumin: Hur gick det sen?” bygger på Tove Janssons klassiker Hur gick det sen? Den får full pott i betyg, fem av fem möjliga.

hur gick det sen

 

Läs vidare här så hittar du flera härliga bokappar som Pappas appar recenserar.

2 svar på ”Läsa barnböcker på surfplatta

  1. Jag är på g att köpa surfplatta för att barnen ska kunna läsa svenska barnböcker men jag tycker det är jätte svårt att få någon uppfattning om vilken skärmstorlek man ska köpa. Affärerna har inga böcker på sina plattor. Vad har du för storlek och har du någon bild på hur pass mkt text man ser på skärmen? Man vill ju inte behöva bläddra stup i kvarten, eller flytta runt på bilden för att kunna se allt som jag gör på mobilen. Tack på förhand!

    1. Hej

      Är det bilderböcker så brukar den som gör appen anpassa den så att den fungerar på flera skärmar. En bilderbok har ju ett uppslag som fyller ett syfte med att se i sin helhet. Kapitelböcker däremot brukar man själv kunna anpassa i läsaren man har så att man får bra storlek på texten. Det här är ett problem tycker jag också. Bilderboken framförallt är skapad utifrån ett visst format i bokform, det krävs en hel del av den som gör appen för att det ska fungera. Däremot så finns det en del appar som kompletterar böckerna. Som Pettson och Findus spelapp där man ska uppfinna saker och hitta lösningar på problem. Vi har en Ipad som vi läser på. Det fungerar bra och vi är nöjda med format och läsvänlighet. Vi skulle dock vilja ha lite fler böcker till appar. Hoppas du hittar rätt och att ni får många härliga läsupplevelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.