En annan Abbe av Katarina Kieri

En annan Abbe av Katarina Kieri

En annan AbbeEn annan Abbe är den andra boken om Vero, Markus och Abbe skriven av Katarina Kieri. Det är en vacker berättelse om vänskap och hur man kan oroa sig för någon samtidigt som den personen går en lite på nerverna. Hur vänskapen ändå segrar och hur lätt det kan vara att berätta något för varandra, som man så länge trott var omöjligt. När vi läste den första boken Vero hit & dit så skrev jag att det var som att jag kände de här ungarna och tyckte så mycket om dem. Det är så det känns nu när jag återigen möter dem. Som att jag känner barnen och bryr mig väldigt mycket om dem. Mitt hjärta vrids till lite när jag inser att Abbe faktiskt inte mår så bra och att det händer saker kring honom som inte är så bra. Jag sitter bara och väntar på att han ska möta grannen Anja. Hon som är en sådan vuxen som ser barnen och som barnen lätt kan ty sig till. Vilken tur att de tre barnen har varandra. Vilken tur att Katarina Kieri är en mästare på att gestalta dessa barn och miljön omkring dem.

Även bokens bilder är magiska. Det är Helena Lunding Hultqvist som tecknat. Det är generöst med färgglada och talande bilder som jag gärna skulle tapetsera väggar med. Redan på bokpärmens insida så omsluts vi av husen och framförallt årstiden.

Det fungerar faktiskt att läsa En annan Abbe utan att ha läst Vero hit & dit först. Men, jag rekommenderar dig att läsa boken om Vero först för att få en djupare förståelse för varför de agerar som de gör och säger det som de säger. Det finns en grundberättelse i Vero hit & dit som förstärker En annan Abbe.

Så här skriver förlaget om boken:

Kojan var Veros idé. Hon och Markus jobbar flitigt med den, men Abbe kommer och går lite som han vill. Samma sak med skolan. Ibland är han där, ibland inte.

Vad gör Abbe egentligen? Varför blir han så konstig när moppegänget dyker upp vid kojbygget? Hur kommer det sig att han föreslår att de ska spionera en kväll när det blivit mörkt? Och hur ska de till sist kunna ställa saker till rätta utan att själva hamna i fara?

En annan Abbe är den fristående uppföljaren till kritikerrosade Vero hit & dit.

Här finns den att köpa och här också. Så finns den säkert att låna på ditt bibliotek.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.