Vero hit och dit

Vero hit och dit

Vero hit och dit

Vero hit och dit underbart skriven av Katarina Kieri och helt makalöst illustrerad av Helena Lunding Hultqvist.

Underbart och makalöst, ni förstår redan att den här boken landade i mitt hjärta. Katarina Kieri ger oss Vero och Markus på ett sådant magiskt sätt att jag snart inte tror att de är karaktärer i en bok utan att jag faktiskt känner de här ungarna, och jag tycker så mycket om dom. Jag känner för Markus när han smyger hemma och fixar mellis själv, tyst tyst, för att inte väcka mamma som ligger nerbäddad och “känner sig lite…”. Jag känner med Vero och blir så stolt när hon står upp för sitt namn den där första dagen när fröken tror mer på vad som står i klasslistan än på vad Vero säger. Hur hon bygger ett tryggt bo till en humla som förmodligen aldrig vänder tillbaka.

Markus är mjuk, förnuftig och lite orolig av sig. Vero är rådig, kunnig och mystisk. Tillsammans besöker dom nya grannen Anja som gjuter kraft och mod i dom med hjälp av bullar, sång och pianospel. Kanske är Anja bra för fler i huset? Kanske behöver det livas upp lite? Kanske behövs lite handlingskraft och engagemang?

 Vem var det där?
Vero, säger Markus
Vero?
Ja, Vero.
Kan man heta så?
Ja, hon kan. Säger Markus

Det är just vad Katarina Kieri har fångat här. Barnens känslor och deras rätt att vara och finnas. Katarina skildrar Markus och Veros relation på ett väldigt vardagligt och enormt träffsäkert sätt. När så Abbe kommer in, ja då smälter vi ännu mer.

Förlagets presentation av boken lyder:

När Vero kliver in i klassrummet, vågar inte Markus hoppas på att hon ska bli hans vän. De är ju så olika! Deras vänskap hotas när Veros pappa får ett nytt jobb, i en annan stad. Men Vero har fått nog av att flytta runt och tillsammans med Markus bestämmer hon sig för att stoppa flytten. Med stöd och hjälp från oväntat håll konfronterar de vuxenvärlden.

KatarinaKieri är en av våra mest populära författare för barn och vuxna och har vunnit flera priser för sina böcker. Med Vero hit & dit presenterar hon en varm och hjärtlig historia om barns kraft, samt även saknaden av den i dagens samhälle. Första delen i en trilogi, illustrerad av Helena Lunding Hultqvist.

 

Vero hit och dit finns att köpa på flera ställen bland andra Adlibris och Bokus. Tipsa gärna ditt bibliotek om att skylta med denna bok för den är grym.

Ett svar på ”Vero hit och dit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.