Sam och Sigge och riddarbröderna

Sam och Sigge och riddarbröderna

Sam och Sigge och riddarbröderna av Lin Hallberg illustrerad av Margareta Nordqvist är en bok ur den populära bokserien BUS (Brobyungarnas shettisar).

Det är ingen kapitelbok men inte heller någon lättläst bok i den mening som andra liknande böcker i samma format från Bonnier Carlsen. Vissa uppslag har lite text medan vissa sidor har fullt från topp till botten, dock väldigt luftigt.

Denna bok är ett bra exempel på att det inte bara är texten som gör boken lätt att läsa. Barnet som läser denna bok kommer att fångas av berättelsen, och kommer förmodligen inte märka att det är mycket text på vissa sidor. För i den här boken följer vi det som många barn gillar bäst att läsa om, barns lek och mod.

 

Så här tycker Leo: Den var ganska bra fast inte jättebra. Den handlar om Erik och Simon. Dom leker riddare med sina hästar Sam och Sigge som riddarhästar. Det kommer en tant och säger att det är ett föl på vägen och hon undrar om deras föräldrar är hemma. Då går Erik och Simon ut och försöker rädda fölet och sedan tar de in det till rätt hage. Grannarna såg det och blev imponerade och bjöd in Erik och Simon på fika.

Bilderna var riktigt bra. /Leo

 

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.