Tubbe skaffar ett troll av Mikael Borg

Tubbe skaffar ett troll av Mikael Borg

Tubbe skaffar ett troll av Mikael Borg (som både skrivit texten och står för illustrationer). Det här är första boken som Leo läser själv som e-bok. Vi har lånat den på elib.se och han läser den på en Ipad. Verkar fungera mycket bra. Det han först tyckte var annorlunda var att han inte fick någon överblick på boken. Sidor, tjocklek och bilder är vad han vill bläddra igenom först för att se vad han har för läsprojekt framför sig. Nu hade han en Ipad med bluefire reader och en bok på 110 sidor. Så mycket mer info gick inte att få fram om man inte bläddrar runt i ipaden men det är inte helt enkelt. Så han bestämde sig för att ge det en chans.

Fördelar han kommit på hittills är att han inte behöver ha något lyse på vid sängen och att det går att ställa in texten till “nightmode” vilket gör det avslappnat för ögonen. Men den är dessvärre rätt tung att hålla upp. Ipaden är dessutom rätt spännande och om man kan använda den till något vettigt så är det bara ett plus.
Jag skulle kunna tänka mig att han väljer att skriva en recension av boken här och kanske lite tankar om hur det är att läsa en e-bok.

Vill man inte låna e-boken utan köpa den så finns den här: Adlibris och Bokus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.